Home Intervenții Intervenții chirugicale 3D mezo lifting-nehirurški face lifting
3D mezo lifting-nehirurški face lifting
There are no translations available.

 

Tehnika 3D nehirurškog liftinga, sastoji se u uvođenju u kožu i potkožna tkiva posebnih niti najnovije generacije (PDO – Polidioxanon), različitih dimenzija, dužina i debljina, pogodnih i prilagođenih za primenu u različitim delovima lica, vrata i tela. Igle za uvođenje niti su specifično konstruisane. Tanke su, mekane i fleksibilne što njihovo uvođenje i plasiranje u kožu čini praktično bezbolno i maksimalno precizno.

uvođenje niti
Delovanje ovih niti u koži i potkožnom tkivu je višestruko pozitivno, a u smislu regeneracije i reparacije što na mikroskopskom nivou znači stimulaciju proizvodnje novih kolagenih i elastičnih vlakana kao i hijalurona. Pored svega navedenog aktivira se i lokalna mikrocirkulacija (angiogeneza), formiraju se nove mreže kapilara, poboljšava se dovod kiseonika i hranljivih materija do kože.
Makroskopski, ono što primećujemo nakon primene ove tehnike jeste zatezanje i podizanje opuštenih struktura lica i vrata, kao i poboljšanje kvaliteta same kože što rezultira da ukupni aspekt bude mlađi, kvalitetniji i svežiji.


Ovom metodom postiže se:
- efekat zatezanja;
- efekat podizanja;
- efekat poboljšanja kvaliteta kože;
- efekat augmentacije (popunjavanja)

10610964 1557867571140037 1703257384 n


Naziv 3D lifting upotrebljen je kako bi se istaklo delovanje niti na različitim nivoima dubine kože i potkožnih tkiva, kao i efekat zatezanja koji se može postići u praktično svim željenim pravcima.


Treba istaći da je ova tehnika:
ambulantna procedura - brz oporavak i povratak svakodnevnim aktivnostima;
atraumatska tehnika - bezbolna, bez rezova, bez ožiljaka;
bezbedan tretman - neželjeni efekti svedeni su na minimum, nema alergijskih reakcija


Niti su biokompatibilne i razgradive (ogromna prednost u odnosu na prethodne generacije niti):Gold thread, Aptos, Silhouette ...
Odmah vidljiv i stabilan rezultat (efekti traju 2-3 godine).
Primena i pozitivan efekat i u onim regijama gde se druge nehirurške metode ili ne mogu primeniti ili su rezultati nezadovoljavajući.
Mogućnost kombinovanja sa drugim nehirurškim procedurama (fileri, Botox, mast, PRP i dr.)
Niti poseduju sertifikate Medical CE i KFDA

niti


Primarius Mr sc. Med. Dr Ljubiša M. Grujić Plastične, Estetske i Rekonstruktivne hirurgije, licencirani instruktor (obuku i kurseve pohađao u Moskvi) održava predavanja i vrši praktičnu obuku lekara u ovoj tehnici u Austriji, Srbiji, Rumuniji, Nemačkoj i Hrvatskoj.